čtvrtek 2. června 2016

Be Strong, be Bond...

Filmovým světem hýbe zpráva o přeobsazení Bonda. V kontextu postavy se nejedná o nic výjimečného, ale nabízí se otázka, jestli nepotřebuje celá série po žalostném Spectre zásadnější změnu, a to na více postech, než jen hereckých.

 
Seriálovost nemusí být na škodu, ale duu Craig / Mendes se podařilo dostat Bonda do mrtvého bodu, ze kterého není kam směřovat, ergo může být Mendesova režie ještě nudnější a Craigovo herectví ještě otrávenější? To nejlepší, co může sérii potkat je právě razantní změna a nikoliv drobné kosmetické úpravy, jak se stalo u Broccoliů zvykem. A z fleku bych mohl obsazovat pozice.
 
 
Mark Strong! To by byl Bond. Umí hrát, není to libový frajírek a člověk mu drsňáka věří. Navíc se umí brát s nadhledem, což je poznat na aktuálním Grimsbym, kdy jeden nevěří, čemu se tento uznávaný britský aktér propůjčí. A shodou náhod jeho Grimsbyovský Sebastian Butcher v sobě Bondovskou inspiraci / variaci / parodii nezapře.
 
 
Quentin Tarantino! Přijetím režie by šel nepochybně proti svému naturelu, ale drsnější pojetí by nebylo od věci. Pokud si někdo pustí letité Conneryovky, tak to není kvůli akčním scénám, ale kvůli atmosféře a konverzacím, ve kterých vedou střety Bond - hlavní padouch. A právě na tomto poli Tarantino vyniká, kdy dokáže vykřesat napětí i z pokecu nad pivem (Hanebný pancharti) nebo čajem (Osm hrozných). A R-kový Bond, ve kterém se nešetří krví tady ještě nebyl.
 
 
Roger Bellon! Hudební mág, kterého Hollywood dosud plně nevyužil by jistě přinesl oživení do notoricky známého hudebního doprovodu. Charlize Theron! To by byla vamp, která by Bondovi zatopila, Jeff Bridges! To by byl zavilý záporák, kterému by divák přál to nejhorší,... vždyť to vzniká samo. Jen stačí chtít netvořit další generickou reklamu na product placement z 23x převařené polévky.

Žádné komentáře:

Okomentovat