úterý 9. srpna 2016

Suicide Squad

Harley Quinn! Ikona dominující trailerům. Vůbec trailery na SS (jestlipak se tato zkratka pro franchisu ujme) působily svěže a originálně za notného přispění hudebních fláků a vyhraněného vizuálu. A v tomto případě jaké trailery, takový film, který stojí, ehm, na Harley Quinn, hudebních flácích a vyhraněném vizuálu.


Těžko říct, jestli se dá vůbec ještě mluvit o filmu. Příběh stál evidentně až na posledním místě a tak se na něj nedostalo. Spíše se jedná o soubor klipů poskládaných vedle sebe, což je umocněno segmentovanou představovačkou jednotlivých postav. Zpracováním jsou některé z nich bezva, ať už obsazením, hereckým uchopením, líčením, hadry a dalšími proprietami.


Margot Robbie přeju nominaci na Oscara (ale když ho před lety nedostal Depp za Sparrowa, těžko ho dostane ona, akademici jsou suchoprdové), Will Smith se snaží nakopnout kariéru a Jared Leto je tou nejvíce comicsovou verzí Jokera a nebojí se maniakálně přehrávat (ale Ledgerovi nesahá po kotníky, raději nesrovnávat). Také se mi líbilo pojetí Bena Afflecka, který svého temného rytíře vzal jako drsňáka, který skutečně působí jako nekompromisní hrozba pro kriminálníky a se zločinem se nesere (narozdíl od tragického emo uplakánka Christiana Balea).


Ostatní postavy jsou jen vata, snad až ještě na ohniváka, a redukce by jim prospěla. No, a teď ten hlavní problém, vydařené postavy by tu byly, ale co sakra ten děj? Načrtnuta byla spousta backstory, které jsou sami o sobě zajímavé, ale opět tvoří jen pouhý klip. Když se Dr. Quinnzelová vrhne kvůli Jokerovi do kádě s kyselinou (s bělícím účinkem na pleť), nechává si dávat elektrošoky nebo sní nad Harlekýnkou o tom, jaká by byli normální rodinka, je to zajímavé, člověk by chtěl víc, ale jsou to jenom výjevy, které jsou rychle utnuty.


SS jsou tak jedním velkým trailerem nebo souborem trailerů, které v rychlém tempu ukazují střípky ze života postav. Asi jak pilot k televiznímu seriálu, který ovšem neexistuje. Třeba nadcházející director/ultimate cut (na přání studia se brutálně přestříhávalo) dodá potřebné (hlavně další romanci těch dvou magorů, sakra!), ale studio by zasloužilo nakopat do...

Žádné komentáře:

Okomentovat