neděle 27. prosince 2015

Vražda na Vánoce!

Divadelní prostředí je víceméně nedílnou součástí naší domácnosti a je pochopitelné, že zločin se nevyhýbá ani tomu roztodivnému světu jurodivých existencí. Jeden člen divadelního ansámblu je vrahem a musí být odhalen, než svůj čin zopakuje na někom jiném....
 
 
Zatímco v nočních až ranních hodinách 24. 12. 2015 jsme se zabývali případem otravy (jdouc proti mainstreamovému proudu jsem letos zaměnil tradičního smaženého kapra se salátem za FR, Ondasetron, Helicid a další alternativní preparáty podávané i. v.), na Štědrý večer došlo rovnou na vraždu.
 
 
Murder in Greenrock Village Theatre přináší 50 případů vraždy k vyřešení. Přitom je třeba určit kdo zabil oběť ve kterém pokoji, čím a kdy. Tyto informace se nacházejí ve svislém sloupci, který je postupně kompletován na základě poskytnutých útržků informací na kartičce s případem. Jenom část informací ovšem umožňuje jednoznačnou identifikaci všech potřebných aspektů, takže zásadní prostor je ponechán dedukci hráčů.
 
 
Je zajímavé, že zrovna v prvním případu byl zavražděn Martin, a to maskérkou! (osudné varování? Tak nesnesitelný snad ještě nejsem!, i když....). Hra přitom poskytuje tři úrovně obtížnosti (odstupňované barevně od zelené po červenou) a spoustu místa pro spekulace hráčů. Řešení je ovšem vždy pouze jedno dle kontrolní kartičky. Zatím se však můžeme pochlubit 100 % úspěšností.
 
 
A pokud chce před vraždami někdo raději prchnout do nějakých klidnějších časů, pak můžu doporučit výroční opus magnum "Back to the Future: The Ultimate Visual History". Vskutku monumentální kniha hodná slova ultimátní! Původní myšlenky, první verze scénáře, obšírné informace ze zákulisí od nejpovolanějších osob, sběratelské přílohy...., no prostě, ultimátní!

Žádné komentáře:

Okomentovat