středa 6. ledna 2016

Šest očekávaných

Loni se v kinech napjatě čekalo na Avengers, Star Wars nebo Wilsonov (ha!). Letos je nabídka poněkud méně jednoznačná, ale o to více pestrá. Sice se kýženého Waxwork 3: Through the Gates of Time už pravděpodobně nedočkáme, ale to je kapitolou na samostatný článek.
 
Ne vždy otevřený konec vede k sequelu
Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (3. března)

Tak Burtonovské téma, že ho může točit jenom Burton. Monstra, levitující děti, tajemný sirotčinec skrytý před světem, zamčená skříň, halucinace, střet reality a fantazie. Pokud by se přiblížil svému majstrštyku jednoho muzikálního lazebnictví, bylo by to skvělé.
 
CinemArt původně strašil uvedením až v prosinci
Návštěvníci 3: Francouzská revoluce (14. dubna)

Pokračování nenáročné francouzské píčoviny, která měla svého času pozici kultu. Vrací se původní obsazení před i za kamerou (svorně s blížící se sedmdesátkou na krku) a ten otevřený konec dvojky si o sequel říkal už před skoro dvaceti lety.


Doba došourání k filmařskému cateringu povážlivě rostla
Captain America: Občanská válka (5. května)

Přitvrdí konečně Marvel a nechá odkráglovat svého front mana stejně jako v komiksu? Po rozpačitě přijímaném Age of Ultron se nabízí slibný potenciál pro poněkud drsnější přístup ala Russo brothers, kteří už jednou dokázali, že na to mají.


Přidáte se k modrým nebo červeným?
Doctor Strange (3. listopadu)

Co naplat, veřejnoprávní televize platí o poznání hůře než americké vele-produkce, proto se každá hvězda BBC snaží uplatnit v zámoří. Tento rok zkusí svou šanci televizní Sherlock, který svou vydří tvář propůjčí kouzelnickému neurochirurgovi, aby se Marvel mohl vydat do nových žánrových vod. Samotný materiál vypadá slibně, kdy s režií koketovali i horroroví velikáni Wes Craven a Sam Raimi.
 
Další BBC export do stáje Marvelu
Metanoia (10. listopad)

Byl jednou jistý R. D. Lang, vyznavač LSD a rocku, který v 60. letech založil psychiatrickou kliniku Kingsley Hall, kde zmizel rozdíl mezi pacientem a psychiatrem. Slovy Davida Tennanta (alias představitele Langa): "Jsem již dlouho fascinován životem a dílem R. D. Langa. Je to skvělá příležitost k oslavě a představení tohoto důležitého člověka a jsem poctěn a nadšený z toho být zapojen do vyprávění tohoto příběhu...."

Dlouhá procházka Billyho Lynna (10. listopad)

Kuriozní! Komediální legenda Steve Martin se vrací z herecké penze, aby se postavil po bok Vina Diesela v dramatu od Ang Lee v prvním filmu natočeném ve frekvenci 120 snímků za sekundu, a to v reálném čase jedné procházky? No toto!?
 
Kdo zapíská na ženskou po čtyřicítce? Papiňák!
V roce 2016 bude také místo pro další osudy věčně nespokojené Bridget Jones, která se po problému s absencí partnera / přítomnosti dvou partnerů bude muset vypořádat s absencí / přítomností dítěte (Bridget Jones´s Baby, 29. září). Zlá královna bude opět kout pikle, tentokrát proti lovci samotnému (Lovec: Zimní válka, 21. dubna). Do kin se vydá adaptace britského sitcomu o nacistech (Tátova armáda, 5. února).
 
Copak asi dělá Himmler, když je doma sám?
Johnny Depp se skryje pod vrstvu make-upu v dalších příhodách Alenky (Alenka v říši divů za zrcadlem, 26. května). J. K. Rowlingová vypustí do světa dalšího čaroděje, tentokrát doprovázeného řadou magické zvěře (Fantastická zvířata a kde je najít, 17. listopadu). A moje drahá polovička mě určitě vytáhne do biografu na zvířátkovskou taškařici (Tajný život mazlíčků, 11. srpna).

Žádné komentáře:

Okomentovat