sobota 19. září 2015

At Last the 1948 Show - Do Not Adjust Your Set

Píšu si takhle článek o generických strategiích a dostanu se až k "Conscious" podnikům. Od nástroje pro generování strategií až po predikci vzniku nového paradigmatu managementu. A na meta úrovni se mi připomene ten nezaměnitelný styl Monty Python, kdy se jedna věc proplétá s jinou a vyústí pak v cosi nečekaného, ale stále v souladu s proudem vědomí.

 
Geneze svébytného humoru však začala už v roce 1967 (představovat MP by pak bylo jistě nošením dříví do lesa kulturně znalého jedince). Graham Chapman, John Cleese a Eric Idle pracovali na "At Last the 1948 Show", Michael Palin, Terry Jones a Eric Idle na "Do Not Adjust Your Set".
 
 
Jednalo se však stále o dobu, kdy BBC uplatňovala nechvalně proslulý režim mazání nahrávek pořadů (Doctor Who by mohl se svými rekonstruovanými epizodami vyprávět). Z původní 13 epizod 1948 se tak dochovalo pouze pět (které byly draze rekonstruovány - jaký to pěkný paradox). Debata, kdo je více chudý nebo moderátor, který nepustí hosta ke slovu a další scénky známé pod značkou Monty Python právě tady nabízejí svoje kořeny. A jsou ve světě Youtube volně dostupné.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat