úterý 8. září 2015

Hail to the King, baby!

Evil Dead z roku 1981 je filmovým mezníkem. Nebýt jej, kdo ví, jak by vypadal pro 80. léta typický žánr komediálních hororů a jestli by vůbec vzniknul. Stačila k tomu chata a pár ochotníků, které poháněl zápal pro věc. Ten musel kompenzovat mnohé, zejména pak absenci rozpočtu a práci na koleně. Horror s prvky gore a grotesky? Je to možné a funkční! Kult byl na světě.

 
Zejména Sam Raimi a Bruce Campbell se stali ikonami a hvězdami svého žánrového rybníčku, ale co naplat. Svůj nejslavnější opus nikdy nepřekonali a v každém druhém rozhovoru padalo nezbytné, co další Evil Dead? Přišla tak řada na:

1987 Evil Dead 2: Dead by Dawn (sequel a částečný remake)
1992 Army of Darkness (sequel)
2003 Evil Dead: The Musical (muzikál)
2007 My Name is Bruce (variace)
2013 Evil Dead (remake)

Avšak hlad po přímém pokračování setrvával. A 31. října 2015 bude konečně uspokojen ve formě 10-ti dílného seriálu "Ash vs Evil Dead" od stanice Starz se Samem Raimim za kamerou a Brucem Campbellem před kamerou. Pro všechny milovníky hororu nezbytnost!


P. S.: Když už se vrací Ash po skoro 35 letech, co takhle polo-zapomenutý Cleveland Smith: Bounty Hunter? :-) Obstál by v dnešním tratolišti mainstreamových dobrodruhů představitel, který posouvá žánr nikoliv k vágní generické budoucnosti, ale zpátky k jeho brakovým počátkům?

Žádné komentáře:

Okomentovat