čtvrtek 3. září 2015

Miroslavovo ne stáří - Česko hledá prezidenta

Jurodiví mladící se zpravidla nestávají prezidenty. Pro zabředávání do bahna vrcholné politiky je zapotřebí získat nezbytné zkušenosti a nadhled s čímž souvisí již zažloutlý až trouchnívějící rodný list. 31. srpen 2015 byl nejteplejším dnem v ČR za posledních 235 let. Miloš Zeman si tak musel během tiskovky sem tam utřít čelo zbrocené potem a působil unaveně. Přirozené? Ovšem a nejenom ve vztahu k sedmi křížkům na krku. I to však stačí k dalšímu zoufalému útoku jistého pana Kalouska:
 
Viděl jsem starého (stáří v tomto případě nesouvisí s datem narození) a nemocného muže, který ze všech sil bojoval za udržení zbytku své důstojnosti i své prestiže. Pro prestiž České republiky už mu síly nezbývaly...,“

Raději tak nedomýšlet, jak asi Miroslav nahlíží na T. G. Masaryka, který se ke konci svého posledního funkčního období nebyl po mrtvici schopen ani podepsat nebo na V. Havla, který "byl na hromadě" už od dosažení 60 let.
 
 

Když už je ta přímá volba, co takhle využít komerční platformu a najít dalšího prezidenta formou Superstar? Podle cílové skupiny tohoto typu pořadů by byl pravděpodobně mladý a někteří politici s poruchou vnímání/soudnosti by se tak mohli soustředit na to, co říká (pokud by bylo co), namísto toho, jak si s lidmi pohrává na stará kolena příroda.

Žádné komentáře:

Okomentovat