neděle 15. listopadu 2015

Óda na kachnu s postduck formula

Kachna je fixní bod v čase i prostoru. Nastane slovutný 11. listopad a mám na stole svou oblíbenou kachnu (stejně jako 20. srpna, 25. prosince, Velikonoce, atd.). Po všem, co jsem ochutnal se stále nachází na první příčce mého chuťového žebříčku. Ani ta husa ji nepřekonala. Kdybych se někdy ocitnul nedopatřením v cele smrti, mám jasno o posledním jídle (a všechny bych proklel, pokud by mi je servírovali se zelím a narušili tak tu symfonii chuti).
 
Óda na kachnu
 
Nabízí se otázka, jak kultivovaně přečkat ty dny, kdy kachna prostě není, chce to něco lehčího nebo dokonce, když si z nějakého důvodu musím něco připravit osobně (trčím někde sám, v hotelu už se jídlo nepodává, do restaurace se mi nechce a KFC znám nazpaměť).
 
Pro takové případy využívám nabídky Gran Moravia. Nejedná se o reklamu (nikdo mi nezaplatil), ale ze své zkušenosti mám opravdu pocit, že nabízejí kvalitu za rozumnou cenu. Navíc se řídí osobním přístupem k zákazníkovi, takže mě už na dálku zdraví s nabídkou toho nejstaršího sýru, co právě mají (při své první návštěvě jsem na plný obchod zahlásil, že chci "ten nejstarší, nejtrouchnivější sýr, co tam mají, a taky jeden nejodporněji smrdutý pro manželku", a oni si mě zapamatovali :-)
 
 
Materiálový vstup
 
Jejich sýr je opravdu tvrdý, drobivý a výrazný, prosciutto jemný a chuťově hutný,.... A kromě toho využívám i nabídky polotovarů, kdy mixuji různé kombinace. A dnes vám představím svou nejjednodušší a přitom nejchutnější kombinaci. Potřebujete koupit pouze dvě věci:

- Sugo Ai Funghi (houbová omáčka)
- Tortellini al Prosciutto Crudo (těstoviny plněné pršutem)
 
                                                              Produktový výstup
 
Doba přípravy zhruba 10 minut a ve výsledku 2 porce. Efektivnost se tak nachází i v poměru doby přípravy a doby konzumace. Těstoviny povaříte ve vodě dle návodu (jednoduše majznout do hrnce s horkou vodou) a zároveň ohřejete houbovou omáčku s přidáním pravé smetany (alternativně mléka). Těstoviny necháte okapat, nandáte na talíř a přelijete omáčkou. Hotovo a ready pro konzumaci.

Žádné komentáře:

Okomentovat